bclose

کپک را بشناسید

کپک را بشناسید

بیشتر ما غذای کپک‌زده را نمی‌خوریم اما برخی تصور می‌کنند اگر کپک غذا را جدا کنند، مصرف آن ماده غذایی مانعی ندارد.
به گزارش بهنود پرس،‌ کپک سبز که بر سطح نان یا دیگر خوراکی‌ها ظاهر می‌شود و همچنین لکه‌های سیاه روی میوه‌ها، هاگ‌هایی است که با چشم غیرمسلح هم دیده می شود اما واقعیت این است که برخی از بخش‌های کپک و ریشه‌های آن به سختی قابل مشاهده است زیرا به عمق ماده خوراکی نفوذ می‌کند. از آن جا که هاگ‌های رنگی بر سطح ماده خوراکی تنها بخشی از کپک است ، جدا کردن این قسمتِ کپک از غذا، مانع از ورود ذرات کوچک قارچ به بدن نخواهد شد. به گفته کارشناسان، اگرچه برخی کپک‌ها بی‌ضرر است اما تعدادی از آن‌ها خطرناک‌ و تهدیدکننده سلامت ‌است. همچنین برخی کپک‌ها حاوی «مایکوتوکسین» یا همان ماده سمی است که موجب بروز واکنش‌های حساسیت زا و مشکلات تنفسی می‌شود و همچنین یک نوع از آن موسوم به «آفلاتوکسین»، سرطان‌زاست.
مایکوتوکسین در کپک‌های رشد کرده روی غلات و خشکبار پیدا می‌شود اما ممکن است در سیب،‌ آب انگور و دیگر محصولات هم مشاهده شود. همچنین «آفلاتوکسین» بیشتر در ذرت و بادام زمینی ظاهر می‌شود.
کارشناسان برای حفظ سلامت غذا و جلوگیری از فساد سریع آن رعایت این موارد را توصیه می‌کنند:
– پوشاندن ماده غذایی برای جلوگیری از قرار گرفتن آن در معرض هوا
– استفاده از ظروف دارای درپوش محکم برای نگهداری غذا و قرار دادن آن داخل فریزر
– مصرف ماده غذایی که بسته‌بندی آن باز شده ظرف سه تا چهار روز

بدون دیدگاه

پاسخ دادن